Deelname aan verkorte opleiding Chi Nei Tsang (Qi Nei Zang)

Vrijdag 11 maart a.s. start in Waalwijk een verkorte opleiding Chi Nei Tsang (Qi Nei Zang), ook wel bekend als Chinese orgaanmassage. Deze verkorte opleiding wordt aageboden als Shiatsu bijscholing door Maartje Huibers in samenwerking met de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai.

Chi Nei Tsang, ook wel afgekort met CNT, is een holistische toepassing uit het oude taoïstische China en betekent letterlijk ‘het bewerken van de energie van de interne organen’. Deze manuale behandeling biedt een krachtige en eenvoudige methode om blokkades en spanningen vooral in het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier weg te nemen.

Volgens de taoïsten start het leven vanuit de navel. Naar zeggen verbindt deze ‘kosmische poort’ ons na de geboorte met het universum. Externe energieën worden in het buikgebied rond de navel getransformeerd tot vitale levenskracht. Ook elimineren toxines zich uit het lichaam via het navelgebied. Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spiersstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en de ziel. Verstoringen van emotionele, fysieke of mentale oorsprong weerspiegelen zich dan ook in de conditie van de organen en de tantien (dantian), het energiecentrum rond de navel. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht en bewustzijn, werkt vitaliserend en wakkert het zelfhelend vermogen van het lichaam aan.

Chi Nei Tsang kan een waardevolle aanvulling zijn op shiatsu en andere vormen van acupressuur massage. Het biedt de mogelijkheid om de energie van organen en meridianen direct te integreren en zo een behandeling krachtiger te maken. Vanuit deze achtergrond neemt Anton van Nieuwe Dag met grote nieuwsgierigheid ook deel aan deze opleiding.

Chi Nei Tsang (Qi Nei Zang), Chinese orgaanmassage
Chi Nei Tsang is een vorm van acupressuur massage die vooral onder leiding van Mantak Chia wijd verspreid wordt in Europa en in de Verenigde Staten, via het Universal Healing Tao Center.