Wie is Anton Hulst?

Anton is geboren in 1976 te Capelle aan den IJssel. Nu is hij onder meer coach, trainer, begeleider, oprichter en vormgever van NieuweDag. Als persoon kijkt en luistert Anton graag naar de vragen achter de vragen. Zo helpt hij zichzelf en anderen om hun eigen kracht, talent en voorkeuren vanuit meer perspectieven te ontwikkelen. En die in balans aan te wenden, voor een optimale focus, impact en bewegingsvrijheid.

  • Passie voor de taal van het lichaam

    vanuit de eenheid tussen fysiek, emoties en gedachten

  • Fascinatie voor wat mensen beweegt

    om idealen en perspectieven in praktijk meer te verbinden

“Mensen kennen mij als een gevoelsmens en een denker, maar ook als iemand die gelooft in leren en ontwikkelen door te doen. Verkennen, experimenteren en met gevoel nog eens verder kijken en luisteren naar de mogelijkheden die zich aandienen. Dat is hoe ik graag beweeg en hoe ik anderen graag bijsta. Ik heb eerder ook de nodige ‘kruisjes gedragen’, ben ook gewoon van vlees, bloed en emoties, en ga ook nog steeds persoonlijke uitdagingen aan. NieuweDag is voor mij ook een manier om persoonlijke ervaringen en inzichten doelmatig ruimte te geven, verder te ontwikkelen en met anderen te delen. En zo gaandeweg in interactie op meer manieren weer tot nieuwe dingen te komen.”

Typerende kernwoorden: oprecht, inleving, analytisch, discreet, sensitief, gelijkmoedig, nieuwsgierig, creatief, compassie, doelmatig, verkennend, transparant.

Anton is internationaal geregistreerd NLP Master Practitioner (neuro-linguïstisch programmeren) en een communicatie-professional met een grote fascinatie voor wat mensen beweegt, een hbo-Bachelor in Communicatie en meer dan 15 jaar ervaring in zowel profit-, als non-profit organisaties.

Daarnaast verkent Anton al van kleins af aan de invloed en werking van onze fysieke anatomie, via diverse oosterse krijgskunsten. In die lijn is hij sinds 1996 ook enthousiast beoefenaar en nog steeds ‘eeuwig student’ in qigong, bij diverse leraren in binnen- en buitenland. Na verdere studie en training is Anton sinds 2013 ook gediplomeerd shiatsu-therapeut en geregistreerd practitioner in TCM (traditional Chinese medicine) en acupressuur.

Gecombineerd met ‘westers medische basiskennis’ op hbo-niveau, het regelmatig volgen van gerelateerde training en bijscholing, en groeiende praktijkervaring, vormt dit een ruime basis om vanuit meer perspectieven te kunnen reflecteren. Een gezonde dosis inleving, toewijding, humor en compassie ‘doet de rest’.

Als professional combineert en verkent Anton graag diverse beproefde universele methoden en technieken met heldere praktijkvoorbeelden, om perspectieven vanuit meer invalshoeken te kunnen spiegelen. Vooral bij coaching, counseling en training is zijn professionele achtergrond in communicatie hierin een hulpmiddel. Zijn ervaring op therapeutisch vlak geeft hem een groot gevoel voor neutraliteit en inleving.

“Waar woorden richting en begeleiding kunnen geven, is het vooral de ruimte ertussen waar beweging ontstaat.”